Full text: Truer og skikkar, Aardal. I Årdal

mange aari sidan det vart slutt. 
No er det varte "selskap", "juleselskap", 
"gebursdags-" og "forlovelses-selskap" med 
kaffi i ørsmaa "postelinskoppar", 
"asjett" og høge "vasar" og sukker 
klypar. Det blenkjer og bukjer av fint 
krusety med "bakels" fraa tvo og 
upp til 17-18 sortar paa bordet. 
Fyrr bad ein til gjestebods. No er 
det til «selskapi» tvo slags beding, 
anten "til middag" eller "til kaffi", 
og daa meiner ein helst baade til 
kaffimaten og til kvelds. 
Den gamle jolematen var lutefisk, 
lefsekling, spikekjøt, flattbrød og annan 
bumat, - alt heimemat og godt laga. 
Aardølene hev vare flinke aa laga 
god mat. Elles var den vanlege